Tata kirjoittaessamme tajusimme, etta Jussin tukka on taalla tropiikissa n oin 10 cm lyhyempi kuin kotona, mutta asiaan.Aamulla ruuhkainen paikallisbussi alle ja suunta kohti 8 km:n sijaitsevaa virkistysaluetta, Canimar-jokea. Meilla ei ollut mitaan ennakko-oletuksia saatikka tietoa paikasta. Perilla odotti joki, rannalla ravintola ja laiturissa kiinni pikaliippareita (motorisoituja pikkuveneita). Huokeaan hintaan suuri hymy Jussin kasvoilla vuokrasimme yhden liipparin ja laksimme tukat hulmuten kruisailemaan ylajuoksulle. Moottorin pauhu taisi karkoittaa mangroven siimeksessa lymyilevat linnut, silla ainoat jotka naimme oli ylapuolellamme liitelevat korppikotkat.

Ajoimme 13 km niin pitkalle kuin botsillamme oli sallittua menna ja rantauduimme "pika-aterioimaan" ravintolaan/vapaa-ajanviettopaikkaan. Olisime jaaneet paikkaan vaikka koko paivaksi, ellei veneemme vuokranmaksumittari olisi raksuttanut uhkaavaa vauhtia ja tummat pilvet saavuttaneet meita.

Paivan retki oli kiva ja viihtyisa, ainut miinus oli se, etta herra/rouva Pitkakyntinen voihki ruuhkabussissa Jussin taskusta paikallispesokukkaromme. Rahallinen menetys ei ollut lansimaalaiselle turistille paata huimaava, mutta lompakossa olleet edelliset majapaikkaosoitteemme olisimme halunneet pitaa tallessa.  Toivottavasti posti loytaa perille vahan suurpiirteisimmillakin osoitteilla, silla olemme luvanneet lahettaa kuvia Maijasta. Loppupaivan odottelimme sateen alkua, jota ei koskaan alkanut.

Paivan paatteeksi nettipaikassa tutustuimme noin 50-vuotiaaseen yksinaiseen ruotsalaiseen Per-nimiseen mieheen. Mies, joka ei osaa espanjaa eika tykkaa matkustaa yksin , on jostain syysta eksynyt tanne Matanzasiin 8 kuukaudeksi opiskelemaan kitaran soittoa. Han kutsui meidat luoksensa, jotta saisi jutella edes jonkun kanssa. Jos huomenna jaa luppoaikaa, niin taytyyhan sita naapurikansaa auttaa ja poiketa sumpilla.

Lisaksi jo tutuksi tullut nettipaikan jarjestyksenvalvojaseta, joka itsepintaisesti aina puhuu meille saksaa, vaikka vastaamme hanelle aina sujuvalla espanjalla, ettemme puhu saksaa, antoi meille henkilotietonsa, jos vaikka joku ystavamme haluaisi kirjoittaa hanelle. Tassa tiedot: Carlos Rodriguez, Pilar # 25420, e/ Levante y Descauso, Playa Matanzas, Cuba

I am are Judo Sport (Grune Gurtell)

I am are Cristian Church member

I am Spieck Deutsch

I am are Frei Maurer Meister